Hvad er en beskikket forsvarer? 

Fra det tidspunkt du bliver sigtet af politiet for overtrædelse af en lovbestemmelse, som kan resultere i fængsel, har du krav på en forsvarsadvokat. I straffesager er det det offentlige, som i første omgang vil betale salæret til advokaten. Dette kaldes en beskikket forsvarer,

Du har ret til helt frit at vælge hvilken forsvarsadvokat du ønsker skal hjælpe dig med dit forsvar. Du er nemlig ikke forpligtet til at bruge den advokat du automatisk får beskikket af retten. Det koster desuden ikke mere, hvis du selv vil vælge den rette advokat.

Berg Advokater har erfarne specialister, der altid er klar til at hjælpe dig. Vi anbefaler dig, at du så tidligt som muligt i sagsforløbet, kontakter en af vores dygtige forsvarsadvokater, så vi kan tilrettelægge strategien for dit forsvar bedst muligt.

Hvordan betaler jeg for en forsvarsadvokat?

Når du får en advokat beskikket som din forsvarer, skal du i første omgang ikke bekymre dig for om du har råd til at få en advokat til at hjælpe dig. Du har som tiltalt krav på at få en advokat beskikket som forsvarer.

Staten betaler for advokatbistanden, så alle – uanset indtægt og formue – har lige mulighed for at få en forsvarsadvokat. Kun i det tilfælde, hvor du bliver dømt i sagen, vil retten kunne pålægge dig at betale statskassen helt eller delvist for udgifterne til advokat og eventuelle andre omkostninger i forbindelse med sagen.

At blive beskikket som forsvarer er en personlig opgave for den enkelte advokat – noget vi hos Berg Advokater tager meget seriøst.

Skal du i retten?

Skal du i retten i en straffesag som tiltalt, har du krav på at få beskikket en advokat som din forsvarer. Advokaten får tilsendt alt materialet i sagen, som advokaten gennemgår med dig før mødet i retten, således at sagen er optimalt forberedt til retssagen. Advokaten vurderer sammen med dig, om der skal indkaldes yderligere vidner til retssagen udover dem, som politiet eventuelt ønsker. Advokaten giver ligeledes sin vurdering af sagen.

Hvordan får jeg en advokat fra Berg Advokater, som min forsvarsadvokat?

  • Ring eller send os en e-mail. Du kan kontakte os her

Hvis du ikke selv har mulighed for at kontakte os, kan du gøre følgende:

  • Giv besked til personalet i arresten om, at de skal kontakte os og meddele, at du vil have os som din forsvarsadvokat.
  • Bed personalet i arresten om, at de skal kontakte retten og meddele, du vil have os som din forsvarsadvokat.
  • Skriv til din familie/kæreste, at du ønsker os som forsvarer. Brevet/e-mailen vil familien/kæresten herefter kunne give til os, hvorefter vi sørger for at vi bliver din forsvarer.
  • Hvis du er underlagt brevkontrol, kan du skrive en fuldmagt til din familie med oplysning om, at de kan vælge os som forsvarsadvokat, herefter tager vi os af resten.

Kan jeg skifte advokat?

Ja, også selvom du selv har valgt en advokat som forsvarer eller har fået en beskikket af retten, kan du altid nå at skifte til os.

Ring og få en snak eller book et uforpligtende kaffemøde, og lad os sammen finde en løsning på din udfordring

Kontakt os