Ret til at få en beskikket forsvarer 

Fra det tidspunkt du bliver sigtet af politiet for overtrædelse af en lovbestemmelse med mulighed for fængsel, har du krav på.

Du har ret til helt frit at vælge hvilken forsvarsadvokat du ønsker skal hjælpe dig med dit forsvar. Du er nemlig ikke forpligtet til at bruge den advokat du automatisk får beskikket af retten. Det koster ovenikøbet ikke mere selv at vælge den rette advokat.

Berg Advokater har erfarne specialister, der altid er klar til at hjælpe dig. Vi anbefaler dig, at du så tidligt som muligt i sagsforløbet kontakte en af vores dygtige forsvarsadvokater således, at vi kan tilrettelægge strategien for dit forsvar bedst muligt.

Hvordan betaler jeg for en forsvarsadvokat?

Når du får en advokat beskikket som din forsvarer, betyder det, at du i første omgang ikke behøver at bekymre dig om du har råd til at få en advokat til at hjælpe dig. Du har som tiltalt krav på at få en advokat beskikket som forsvarer.

Staten betaler for advokatbistanden, så alle uanset indtægt og formue har lige mulighed for at få en forsvarsadvokat. Kun i det tilfælde, hvor du bliver dømt i sagen, vil retten kunne pålægge dig at betale statskassen helt eller delvis for udgifterne til advokat og eventuelle andre omkostninger i forbindelse med sagen.

At blive beskikket som forsvarer er en personlig opgave for den enkelte advokat – noget vi hos Berg Advokater tager meget seriøst.

Skal du i retten?

Skal du i retten i en straffesag som tiltalt, har du krav på at få beskikket en advokat som din forsvarer. Advokaten får tilsendt alt materialet i sagen, som advokaten gennemgår med dig før mødet i retten, således at sagen er optimalt forberedt til retssagen. Advokaten vurdere sammen med dig, om der skal indkaldes yderligere vidner til retssagen udover dem, som politiet eventuelt ønsker. Advokaten giver ligeledes sin vurdering af sagen.

Hvordan får jeg en advokat fra Berg Advokaters, som forsvarsadvokat?

  • Ring eller send os en e-mail.

Hvis du ikke selv har mulighed for at kontakte os, kan du gøre følgende:

  • Give meddelelsen til arrestforvareren (personalet) i arresten om, at de kontakter os og meddeler, at du vil have os som din forsvarsadvokat.
  • Bed arrestforvareren (personalet) i arresten om, at de kontakter retten og meddeler, du vil have os som din forsvarsadvokat.
  • Skriv til din familie/Kæreste, at du ønsker os som forsvarer. Brevet/e-mailen vil familien/kæresten herefter kunne give til os, hvorefter vi sørger for at vi bliver din forsvarer.
  • Hvis du er underlagt brevkontrol, kan du skrive en fuldmagt til din familie med oplysning om, at de kan vælge os som forsvarsadvokat, herefter tager vi os af resten.

Kan jeg skifte advokat?

Ja, også selvom du selv har valgt en advokat som forsvarer eller har fået en beskikket af retten, kan du altid nå at skifte til os.

Vi arbejder med dette område: