De færreste gifter sig med tanken om, at ægteskabet en dag går i stykker. Desværre siger statistikken, at det sker meget ofte endda.

Og når et ægteskab opløses, er der en lang række juridiske problemstillinger, som du skal forholde dig til og som kan være vanskelige at håndtere oveni de følelsesmæssige problemer, der opstår, når vejene skilles.

Hvis man vælger at gå fra hinanden, er der mange ting der skal tages stilling til. Vi anbefaler altid, at hver ægtefælle tager hver sin advokat med på råd, uanset hvor meget der skal rådes om. Vi hjælper i hele forløbet efter behov.

Der skal tages stilling til mange ting: forældremyndighed og samvær retten til lejligheden, ægtefællebidrag og børnebidrag, pensioner og forsikringer bodeling, herunder fast ejendom, selvstændig virksomhed mv.

Selve separationen eller skilsmissen kan man ansøge om i Statsforvaltningen. Der bliver efter vilkårsforhandlinger med begge ægtefæller udstedt en bevilling. En bevilling til separation eller skilsmisse forudsætter, at parterne er enige. Hvis ikke der kan opnås enighed, må ægteskabet opløses ved domstolene, hvorefter man kan få en dom. Der vil evt. være mulighed for at få dækket sine omkostninger til advokat helt eller delvis, afhængig af ens indtægt.

Kan ægteskabet ikke fungere længere, er det vigtigt at få det opløst på en god og ordentlig måde. Problemerne skal på plads med det samme, og det kræver en erfaren og dygtig advokat.

Kontakt Berg Advokater for et uforpligtende møde.