Hvornår skal et dødsbo behandles ved en bobestyrer?

Et dødsbo skal behandles ved en bobestyrer, hvis blot en af arvingerne ønsker det eller såfremt afdøde har bestemt det i sit testamente. Afdøde har oftest udpeget sin egen advokat til dette formål.

Et dødsbo skal ligeledes behandles af en bobestyrer, hvis det er insolvent, eller hvis skifteretten bestemmer det.

Bobestyreren er dødsboets advokat, og vil loyalt varetage alle arvingers interesser.

Den autoriserede bobestyrer er specialist i at behandle dødsboer.

Skulle det ske, at arvingerne er uenige om boets fordeling, sørger bobestyreren for at konflikterne løses, enten ved at der afholdes afstemning eller ved at bobestyreren træffer en afgørelse.

Hvis der er kreditorer man ikke kan blive enige med, kan bobestyreren tvinge en afgørelse igennem. Bobestyreren kan også underskrive på dødsboets vegne, hvilket er en stor fordel, især hvis der er mange arvinger.

En behandling af et dødsbo kan være rigtig kompliceret, hvorfor det ofte er en stor fordel for arvingerne, at lade en bobestyrer klare sagen.

Berg Advokater har betydelig specialviden, samt stor ekspertise og erfaring, inden for rådgivning om arveforhold og dødsbobehandling, hvor vi hjælper med behandlingen af boet og de forhold, der skal afklares i forbindelse med dette.

Hvis du vil vide mere om Berg Advokaters rådgivning og behandling ved arv og bodeling, er du velkommen til at kontakte os.

Berg Advokater er medlem af

medlem af trygt boskifte

Ring og få en snak eller book et uforpligtende kaffemøde, og lad os sammen finde en løsning på din udfordring

Kontakt os